artwize.rs

marina rajicic trajkovicSanja Sasho
<<< back

:Sanja Saso - Heliotransfer
      http://www.remek-djela.com/saso/saso.htm

 

Izložba skulptura pod morem
Izvor: Jutarnji, prikaz Darka Glavana

"... Žičane skulpture nagih muških i ženskih tijela s labavo uspostavljenim odnosom unutarnjeg i vanjskog volumena Sanja Sašo je prvi put predstavila 2004. u Mimari.

Trilogija "Heliotransferi u špiljama" (Veternica, Zagreb, Modra špilja, Biševo, Zelena špilja, Vis), započeta 2006., a u okviru nje podvodna izložba "Heliotransfer - Ljubavnici mora", koju je Sanja Sašo priredila u Modroj špilji na otoku Biševu, sigurno je dosad najspektakularniji izlagački projekt ove samosvojne umjetnice.

"Bilo je to avanturistički", opisuje umjetnica dogodovštine s desetodnevnog postavljanja podvodne izložbe u Modroj špilji: "Jedne se večeri iznenada podigla nevera dok smo bili u mirnim vodama Modre špilje. Sve se zaljuljalo i morali smo se spašavati. No, takvu izložbu mogla je postaviti ekipa koja je ne samo visoko profesionalna nego i pomalo luda!"

Priča o ‘potapanju’ skulptura od žice bit će ovjekovječena dokumentarnim filmom Mire Andrića, čija je premijera predviđena za 14. kolovoza (2008.) u Dioklecijanovoj palači prigodom zatvaranja Splitskog ljeta".

Pelagija je oduševljena ovim projektom.

A Vi?

english